چای یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیها در سراسر دنیا است که از گیاه کاملیا سینسیس به دست میآید. این نوشیدنی سالها است که در سفره پذیرایی ایرانیان نیز قرار دارد و در طعم و عطرهای مختلفی در بازار قابل خریداری است. یکی از مهمترین دلایلی که چای را به نوشیدنی محبوب تبدیل کرده است، خواص درمانی چای است که در این اینفوگرافیک به نمایش درآمده است.
مهمترین خواص درمانی چای
تحقیقات بسیار زیادی در زمینه خواص درمانی چای انجام شده و تاثیر این نوشیدنی بر بدن برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری و حتی تسریع روند بهبودی و درمان آنها را اثبات کرده است. مهمترین خواص درمانی چای عبارتاند از:
- بهبود عملکرد قلب: یکی از خواص درمانی چای، کمک به سلامت قلب و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی است. فلاونوئیدهای موجود در چای از تجمع پلاک در شریانها جلوگیری میکند و از طرف دیگر، کافئین موجود در چای باعث انبساط رگهای خونی شده و خونرسانی به تمام نقاط بدن را بهبود میبخشد.
- سلامت سیستم گوارش: از خواص دارویی چای نیز کمک به سلامت سیستم گوارشی است. رفع مشکلات گوارشی به کمک چای تحت تاثیر جوهر مازو (تانن) این نوشیدنی صورت میگیرد و میتواند باعث درمان بیماریهای شکم و روده شود.
- کاهش ابتلا به دیابت: مصرف چای میتواند منجر به کاهش سطح گلوکز یا قند خون میشود و بر همین اساس میتواند احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
- کاهش بروز سرطان: چای حاوی تئوفلاوین است که نوعی آنتی اکسیدان نابودکننده سلولهای غیر عادی محسوب میشود. رادیکالهای آزاد موجود در بدن با آسیب زدن به سلولهای عادی، سلولهای سرطانی را به وجود میآورد اما تئافلاوین با این رادیکالهای آزاد مقابله مینماید. همچنین آنتی اکسیدان چای، از بروز انواع سرطان مانند سرطان معده، پوست، تخمدان و پستان جلوگیری میکند.
- تقویت استخوانها: فلاونوئیدهای چای از شکستگی استخوان جلوگیری کرده و به سلامت آنها کمک میکند. مواد معدنی گوناگونی در چای وجود دارد از جمله پتاسیم، منیزیم و فسفر که میتواند منجر به کاهش خطرات ناشی از آرتروز شود. از دیگر خواص دارویی چای سیاه این است که فیتوکمیکالهای موجود در چای نیز از التهاب عضلات به ویژه مفاصل میکاهد و تراکم مواد معدنی استخوانها را افزایش میدهد.
- افزایش سطح تمرکز: یکی از خواص دارویی چای افزایش تمرکز افراد است. این نوشیدنی دارای آمینو اسید ال-تیانین است که وقتی با کافئین ترکیب میشود، میتواند به شکل قابل توجهی سطح تمرکز افراد را بالا ببرد.
- سلامت دهان و دندان: در چای پلیفنولهایی زیادی وجود دارد از جمله فلاونوئید، تانن و کاتچین که دارای خواص ضد میکروبی هستند و از بیماریهای دهانی همچون خونریزی لثهها، بوی دهان و شکل گیری پلاک دندان، جلوگیری مینماید. تولید آنزیمهای بزاق نیز یکی دیگر از خواص درمانی چای است که در صورت مصرف مداوم، میتواند التهابات لثه را کمتر کرده و از رشد باکتری در دهان جلوگیری نماید.
- کاهش حجم استرس: نوشیدن چای باعث کاهش تولید هورمون کورتیزول (هورمون استرس) و به تعادل رساندن اندازه آن میشود. همچنین آمینو اسید ال-تیانین موجود در چای که پیشتر نیز به آن اشاره شد، باعث تسکین استرس و آرامش ذهنی در افراد مصرف کننده میشود.
- کمک به کاهش وزن: بر اساس تحقیقاتی که درباره خواص درمانی چای انجام شده است، ارتباط تنگاتنگی میان ترکیبات چای و میکروبیوم روده وجود دارد. این نوشیدنی همچنین نقش پروبیوتیکی نیز دارد که فرایند هضم غذا را تسهیل میکند. کافئین موجود در چای نیز سوخت و ساز بدن را بالا برده و باعث بهتر شدن عملکرد بدن میشود.
کلام آخر
همانطور که در اینفوگرافیک نیز اشاره شده، از جمله خواص درمانی چای بهبود سلامت قلب، استخوانها، سیستم گوارشی، سطح تمرکز، سلامت دهان و دندان را حاصل میشود. کاهش احتمال ابتلا به سرطان و کاهش حجم استرس و کاهش وزن نیز از دیگر خواص دارویی چای است که بر اساس تحقیقات و آزمایشها به اثبات رسیدهاند. اگر مایل به خرید انواع چای هستید، میتوانید به وبسایت چای دوغزال مراجعه کنید.