جستجو
Close this search box.

چندین طرز تهیه چای ماسالا هندی

طرز تهیه چای ماسالا هندی-چای دوغزال

چای ماسالا یکی از انواع نوشیدنی‌های گرم و خوش عطر است و اصالت آن به کشور هند برمی‌گردد. این دمنوش  ترکیبات زیادی دارد، به همین دلیل به چای ماسالا چای ترکیبی نیز گفته می‌شود. ادویه‌های موجود در این چای شامل دارچین، میخک، زنجبیل، جوز هندی، رازیانه، فلفل سیاه و… می‌شود و می‌توان از آب گرم و یا شیر گرم برای دم کردن آن استفاده کرد. چای ماسالا خواص و فواید زیادی برای سلامتی بدن انسان دارد. روش‌های مختلفی به عنوان طرز تهیه چای ماسالا وجود دارد که در این مقاله از وب سایت چای دوغزال به آن‌ها اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی زوایای متفاوتی از این دمنوش خوش‌عطر و خوش‌مزه بپردازیم.

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا یک نوع دمنوش بومی هند است که از ترکیب شیر، چای و چند نوع ادویه تهیه می‌شود. این دمنوش بسیار خوشمزه و خوش‌عطر است و توانسته توجه بسیاری از مصرف‌کننده‌ها را در سرتاسر جهان به خود جلب کند. طرز تهیه چای ماسالا و دم کردن چای ماسالا بر‌ اساس سلیقه‌های گوناگون انجام می‌شود و به همین دلیل متفاوت است. بد نیست بدانید که در کشور هندوستان، صفر تا صد تهیه این چای در منزل و توسط خود افراد انجام می‌شود.

روش‌های دم کردن چای ماسالا

چای ماسالا با همان ترکیبات اولیه خود، خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. با این وجود، بسیاری از افراد بر حسب سلیقه و ذائقه خود، ممکن است مواد افزودنی دیگری را نیز به ترکیبات اصلی این دمنوش اضافه نمایند. به همین دلیل روش‌های دم کردن چای ماسالا به یک یا دو مورد محدود نمی‌شود. در ادامه چند دستور و طرز تهیه چای ماسالا را بیان می‌کنیم:

طرز تهیه چای ماسالا با شیر

بسیاری از افراد برای دم کردن چای ماسالا  به جای آب، از شیر استفاده می‌کنند. استفاده از شیر برای تهیه چای ماسالا به شرح زیر است:

مقداری شیر را گرم و سپس مقداری چای سیاه به آن اضافه کنید. بعد از این مرحله اجازه دهید 10 الی 15 دقیقه چای سیاه با شیر جوشانده شود. سپس مقداری از پودر ماسالا را که با ادویه‌های مختلف تهیه  و ترکیب کرده‌اید را به شیر و چای جوشیده اضافه نمایید. بعد از چند دقیقه دم کشیدن، چای ماسالا آماده است و می‌توانید آن را میل بفرمایید.

طرز تهیه چای ماسالا با پودر ماسالا

بسیاری از افراد از پودر‌های آماده چای ماسالا برای تهیه این دمنوش استفاده می‌کنند. طرز تهیه چای ماسالا در این روش به این صورت است که ابتدا مقداری شیر را گرم کنید. سپس دو قاشق از پودر ماسالایی را که از قبل تهیه کرده‌اید را به شیر گرم اضافه نمایید. در نهایت به مدت 10 الی 15 دقیقه چای مورد نظر را روی حرارت کم و ملایم قرار دهید و سپس می‌توانید چای آماده شده را میل بفرمایید.

طرز تهیه چای ماسالا-چای دوغزال

طرز تهیه چای ماسالا با هل، میخک، فلفل و دارچین

در روش چهارم، مهم‌ترین مرحله این است که هل، دارچین، فلفل و میخک را کامل با یکدیگر تفت دهید. تفت دادن ترکیبات ذکر شده طعم این چای را بسیار خوشمزه می‌کند. بعد از این مرحله از طرز تهیه چای ماسالا با هل، چای سیاه، آب و شیر را با هم جوشانده و سپس محلولی را که آماده کرده‌اید، روی شعله‌ای با حرارت کم قرار داده و اجازه می‌دهید تا دم بکشد.

دم کردن چای ماسالا با زنجبیل

شیوه دیگر طرز تهیه چای ماسالا با استفاده از زنجبیل است. در این شیوه از پودر‌های آماده استفاده نمی‌شود و ادویه‌های مورد نظر این چای را خودتان آماده می‌کنید. برای تهیه چای به این روش، ابتدا مقداری چای سیاه و زنجبیل را با آب مخلوط کنید و سپس روی حرارت قرار دهید. بعد از حرارت دادن، شیر را به محلول آماده شده اضافه کنید (توجه داشته باشید که شیر سر‌ریز نشود). در مرحله بعد ادویه‌هایی را که آماده کرده‌اید، به محلولی که حرارت داده شده، اضافه نمایید. سپس چای مورد نظر را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید دم بکشد. در نهایت چای شما آماده و قابل مصرف می‌شود.

طرز تهیه چای ماسالا با شیر بادام

دم کردن چای ماسالا با استفاده از این روش برای افراد وگان یا آن دسته از افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند و پیگیر یک جایگزین مناسب برای شیر هستند، بسیار مناسب خواهد بود. برای این طرز تهیه چای ماسالا، به شیر بادام، ترکیبی از چای سبز و سیاه و همچنین مقداری از ترکیبات مختلف مانند هل، دارچین، فلفل صورتی، میخک و مقداری زنجبیل نیاز دارید (شیر بادام را می‌توانید به صورت آماده از بیرون تهیه کنید و یا اینکه آن را به روش خانگی درست کنید). شیر بادام دارای پروتئین، کلسیم و ویتامین‌های E و D است و خواص زیادی برای بدن دارد. بعد از اینکه مواد مورد نیاز برای دم‌آوری چای ماسالا آماده شد، تمامی ادویه‌های آماده شده را با چای سیاه و چای سبز به شیر بادامی که از قبل آماده کرده‌اید، اضافه کنید. سپس چند دقیقه تمامی ترکیبات را روی حرارت قرار دهید و همزمان هم بزنید. اکنون چای ماسالای شما آماده است و می‌توانید آن را نوش جان کنید. توصیه می‌شود چای ماسالا را به همراه خرما و یا شیرینی میل بفرمایید.

نکاتی در مورد طرز تهیه چای ماسالا

آموزش طرز تهیه چای ماسالا هندی-چای دوغزال

حالا که با چند طرز تهیه چای ماسالا آشنا شدیم، لازم است مروری نیز بر برخی از نکات کلیدی دم کردن این دمنوش پرخاصیت داشته باشیم. زمان دم کردن چای ماسالا به این نکات زیر دقت کنید:

  • اگر دم آوری چای ماسالا بیش از حد باشد، باعث می‌شود یک سری مواد از برگ‌های این چای آزاد شود. آزاد شدن این مواد موجب بروز برخی از تغییرات از جمله تلخ شدن در طعم چای ایجاد شود.
  • توجه داشته باشید زودتر از موعد مشخص چای را از روی حرارت برندارید. زیرا چنین اشتباهاتی باعث می‌شود مزه چای به طور کلی تغییر کند.
  • احتمالا بسته‌هایی از ادویه آماده برای دم کردن چای ماسالا در بازار دیده‌اید. در نگاه اول مشاهده این بسته‌های آماده ممکن است برای هر کسی وسوسه‌انگیز باشد و باعث می‌شود به خرید ترغیب شود. اما پیشنهاد می‌شود ادویه‌هایی طبیعی را به صورت جداگانه خریداری کنید و برای تهیه این دمنوش استفاده نمایید. زیرا ادویه‌های طبیعی طعمی قوی‌تر و بهتر به چای می‌دهند.
  • استفاده از برگ‌های چای سیاه و سبز با کیفیت در طعم بهتر چای تاثیر بسیار زیادی دارند. در بازار برندهای مختلفی از چای وجود دارد اما توصیه و پیشنهاد ما این است از چای پاکتی برند دوغزال استفاده کنید، زیرا طعمی واقعی‌تر به چای ماسالا می‌دهد.

سخن پایانی

چای ماسالا علاوه بر‌ اینکه دارای طعمی بی‌نظیر و خوشمزه است، خواص متعددی نیز برای سلامتی دارد. ویژگی‌های متفاوت چای ماسالای هندی باعث شده است تا این چای یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها در بین بسیاری از افراد در سراسر جهان باشد. در این مقاله از وب سایت چای دوغزال، به معرفی چند روش و طرز تهیه چای ماسالا و شیوه‌های متنوع دم‌آوری آن اشاره کردیم. برای تهیه چای ماسالا می‌توانید از شیر، پودر ماسالا، زنجبیل، شیر بادام و ترکیبی از هل، میخک، فلفل و دارچین استفاده نمایید. اگر قصد خرید چای ماسالای با‌کیفیت را دارید می‌توانید به وب‌سایت چای دوغزال مراجعه کنید. دوغزال ارائه‌دهنده انواع چای در بسته‌بندی‌های مختلف از جمله چای پاکتی و کیسه‌ای است.

سوالات متداول

  • چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا یک دمنوش اصیل هندی است که از ترکیب برخی از ادویه‌ها به وجود می‌آید. استفاده از ادویه‌های مختلف علاوه بر آنکه عطر و طعم قوی برای این چای به وجود می‌آورد، خواص بی‌نظیری برای سلامتی رقم می‌زند.

  • چای ماسالا دارای چه ترکیباتی است؟

چای ماسالا دارای ترکیباتی مانند: زنجبیل، میخک، چای سیاه، شیر، فلفل سیاه و… است.

  • آیا دم کردن چای ماسالا برای درمان دیابت مفید است؟

بله؛ با توجه به اینکه از دارچین و زنجبیل در تهیه چای ماسالا استفاده می‌شود و این دو ترکیب نیز  در کاهش سطح قند خون و مقاومت به انسولین مفید هستند. در‌نتیجه این چای برای درمان دیابت مفید است.

0
    0
    سبد خرید شما
    سبد خرید شما خالیستبازگشت به فروشگاه