چای یکی از نوشیدنیهای پرطرفدار و رایج در سراسر جهان است و در هر منطقه و کشوری، میتوان رسپی و دستور تهیه ویژه و خاصی برای آن پیدا کرد. یکی از انواع چای که ممکن است آوازه و شهرت آن به گوش شما نیز رسیده باشد، چای نعناع مراکشی است. این چای با وجود دستور تهیه ساده، طعم و عطر بینظیری دارد. توصیه میکنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا با طرز تهیه چای نعناع مراکشی آشنا شوید و برای یک بار هم که شده این نوشیدنی بینظیر را تهیه و میل نمایید.
چای مراکشی یکی از نوشیدنیهای معروف در جهان است و کمتر کسی میداند این نوشیدنی چگونه به فرهنگ و آیین این سرزمین ورود پیدا کرده است. عدهای معتقد هستند که این چای در حوالی قرن دوازدهم توسط فنیقیها به مراکش رسیده و برخی دیگر، عشایرانی که از آسیا وارد مراکش شدند را عامل اصلی میدانند. آن چه که اهمیت دارد، شهره جهانی کنونی چای مراکشی است. به طوری که امروزه بسیاری از افراد در سراسر جهان، طرز تهیه چای نعناع مراکشی را میدانند و یا به دنبال یادگیری آن هستند. اگر شما هم مایل به آشنایی با طرز تهیه چای نعناع مراکشی هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چای نعناع مراکشی چیست؟
چای مراکشی، یکی از انواع خاص و بینظیر چای است که کشت و مصرف آن در کشور مراکش انجام میشود. این چای به دلیل ویژگیهای منحصر به فردش، در سراسر جهان طرفدار دارد. یکی از نکات مهم درباره طرز تهیه چای نعناع مراکشی این است که به دلیل ترکیب شدن از چای سبز و نعناع، علاوه بر طعم و عطر و بینظیری که پیدا میکند، خواص و مزایای زیادی برای سلامتی نیز به همراه خواهد داشت. چای نعناع مراکشی، طعمی شیرین دارد که از افزودن شکر یا شربت نعناع به چای، حاصل میگردد. طرز تهیه چای نعناع مراکشی نیز کمی متفاوت و منحصر به فرد است که باعث میشود این چای، از انواع دیگر آن متمایز شود. در ادامه دستور تهیه این چای را به عنوان یکی از سنتهای بسیار محبوب مراکش، بررسی میکنیم.
طرز تهیه چای نعناع مراکشی
هرچند طرز تهیه چای نعناع مراکشی کمی متفاوت از نحوه دم کردن چای در ایران است، اما سخت و پیچیده نیست. مواد لازم برای تهیه این چای عبارت است از:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
چای سبز | 2 قاشق سوپخوری |
نعناع تازه و خردشده | 8 برگ |
شکر | 2 قاشق سوپخوری |
آب جوش | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده (اختیاری) | به مقدار لازم |
مرحله اول: طرز تهیه چای نعناع مراکشی به این صورت است که ابتدا باید آب را بجوشانید و کمی از آن را داخل قوری بریزید و سپس آن را خارج کنید. این کار را برای گرم شدن قوری باید انجام دهید.
مرحله دوم: چای سبز را به میزان ذکر شده، داخل قوری بریزید و سپس 1 لیوان آب جوش به آن اضافه نمایید. اجازه دهید حدود 1 تا 2 دقیقه زمان بگذرد. سپس آب داخل قوری را که به دلیل جذب شدن به چای سبز حجم آن کاهش یافته را درون لیوانی با اندازه متوسط خالی نمایید. این آب رنگی کهربایی دارد و در مراکش به روح چای مراکشی شهرت دارد. این آب را فعلا کنار بگذارید و به سراغ ادامه مراحل بروید.
مرحله سوم: در این مرحله، لازم است که برگهای نعناع را در ظرف جداگانه بخیسانید و آبکش کنید. سپس برگهای نعناع را به مدت چند لحظه در یک ظرف آب جوش قرار داده و فورا خارج نمایید تا تلخی آن گرفته شود.
مرحله چهارم: حدود دو سوم قوری را با آب جوش پر کرده و آن را روی شعله با حرارت متوسط قرار دهید. آب کهربایی که کنار گذاشته بودید را در این مرحله باید به قوری اضافه نمایید.
مرحله پنجم: هنگامی که سطح روی چای، شروع به قل زدن نمود، نوبت به اضافه کردن نعناع به آن میرسد. در این مرحله باید نعناعها را به آرامی در آب جوش فرو ببرید به طوری که زیر آب قرار بگیرند.
مرحله ششم: برای شیرین شدن چای میتوانید مقداری شکر را بسته به ذائقه خود به چای اضافه نمایید. برای شیرین شدن چای میتوانید از عسل به جای شکر استفاده کنید و مقدار آن نیز کاملا به خودتان بستگی دارد. همچنین در صورت تمایل میتوانید اندکی زعفران را دم کرده و به قوری اضافه کنید.
مرحله هفتم: با توجه به ظرفیت قوری، اگر حجم خالی دارد، کمی آب جوش به آن اضافه نمایید. آب جوش را تا جایی اضافه کنید که قوری لبریز نشود.
مرحله هشتم: در این مرحله باید صبر کنید تا آب قوری به جوش آید. مشاهده میکنید که ابتدا برگهای نعناع و سپس برگهای چای روی سطح آب میآیند و همراه با کف و حباب، شناور میشوند.
مرحله نهم: در این مرحله از طرز تهیه چای نعناع مراکشی، چای آماده است و میتوانید آن را نوش جان کنید. نیازی به هم زدن و ترکیب برگهای نعناع و چای نیست و تنها کافی است که چند بار چای را در یک لیوان بریزید و سپس به قوری برگردانید.
نکات مهم درباره طرز تهیه چای نعناع مراکشی
حالا که با مراحل و طرز تهیه چای نعناع مراکشی آشنا شدیم، بد نیست نکاتی را برای تهیه هر چه بهتر و اصولیتر این چای را نیز بیان کنیم تا بتوانید بهترین تجربه را از نوشیدن و تهیه چای مراکشی داشته باشید. در ادامه برخی از نکات مهم تهیه این چای را بیان میکنیم:
- توصیه میشود برای تهیه چای مراکشی، از قوری مخصوص مراکشی استفاده کنید. معمولا تمامی خانوادههای مراکشی، در کنار این قوری مخصوص، یک سرویس کامل متشکل از فنجان، سینی و قندان را نیز دارند (این سرویس، تحت عنوان سرویس چای مغربی شناخته میشود) و برای سرو این چای، از آن استفاده مینمایند.
- برای ریختن چای نعناع مراکشی در فنجانها، باید قوری را در فاصلهای دور از فنجان قرار دهید و سپس چای را در فنجان بریزید. این کار را برای این انجام میدهید که سطح چای کمی کف کند. در واقع یکی از خصوصیات چای مراکشی، داشتن کف زیاد است.
- در آداب سنتی طرز تهیه چای نعناع مراکشی، این چای را بزرگترین فرد مذکر خانواده تهیه و سه بار برای مهمانان سرو میکرد که نشان از احترام میزبان به مهمانان و در واقع مهماننوازی آنها دارد.
- برای شیرین کردن چای نعناع مراکشی، معمولا از کله قند خرد شده استفاده میشود.
کلام آخر
چای مراکشی یک نوشیدنی سنتی و معطر است که از ترکیب چای سبز و برگهای تازه نعناع به دست میآید. در این مقاله طرز تهیه چای نعناع مراکشی را بیان و به مهمترین نکات مرتبط با این نوشیدنی خوش عطر و طعم اشاره کردیم. این چای به دلیل استفاده از برگهای نعناع و چای سبز، خواص زیادی برای سلامتی دارد و حدود 5 تا 10 دقیقه زمان برای تهیه آن نیاز است. اگر به دنبال تجربه نوشیدنی جدید و پرخاصیت هستید، میتوانید این چای را امتحان کنید. همچنین برای تهیه چای مراکشی با کیفیت، پیشنهاد میکنیم از محصولات چای دوغزال به ویژه چای سبز و زعفران استفاده کنید. دوغزال انواع چای را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت ارائه میدهد و بهترین لحظات را به منظور تجربه یک نوشیدنی دلچسب و ماندگار برای شما به ارمغان میآورد.
سوالات متداول
- چای نعناع مراکشی چیست؟
چای نعناع مراکشی، نوعی از چای پرطرفدار و شناخته شده در جهان است که از ترکیب چای سبز، چای سیاه نعناع به دست میآید. این چای در کشور مراکش تولید و مصرف میشود و به همین دلیل به نام این کشور مشهور است.
- طرز تهیه چای نعناع مراکشی به چه صورت است؟
به صورت خلاصه میتوان اینگونه بیان کرد که ابتدا باید آب را بجوشانید و در قوری به چای سبز اضافه کنید. سپس برگهای نعناع را پس از آنکه تلحی آنها را با قرار دادن در آب جوش گرفتید، به آن اضافه کنید. مواد افزودنی مانند شکر، عسل و زعفران را به اندازه دلخواه اضافه نمایید و سپس صبر کنید تا آب به جوش آید. در صورت کم شدن حجم آب داخل قوری به آن، آب اضافه کنید و در نهایت چند بار لیوان را پر از چای کرده و آن را به داخل قوری برگردانید تا چای نعناع مراکشی آماده سرو شود.
- چای مراکشی چه خواصی دارد؟
کاهش التهابات، کاهش گلودرد و سرفه، بهبود گردش خون، بهبود وضعیت عملکرد دستگاه گوارش، کاهش استرس و اضطراب و کمک به چربیسوزی و کاهش وزن از جمله خواص مصرف چای مراکشی است.