آیا میخواهید چیزی سرد، با طراوت و سالم را بنوشید؟ شما را به یک چای سرد خوشمزه دعوت میکنیم. نوشیدنیهای سرد به خصوص در تابستان مصرف میشوند، اما برخی از آنها مانند چای را میتوان در فصلی نوشید. آماده سازی چای سرد با کمترین تلاش و هزینه انجام میشود و این امکان وجود دارد که آن را در هر زمانی از روز تهیه کرد. در این مقاله از وبسایت «چای دوغزال» در مورد روشهای تهیه یک لیوان چای سرد خوش طعم صحبت میکنیم.
روشهای آماده سازی چای سرد
یک فنجان چای سرد بسیار آسان درست میشود و میتواند برای مهمانیهای نوشیدنی بسیار خاص و خوشمزهای باشد. در ادامه چند دستور آمادهسازی چای سرد را آورده این که میتوانید بسته به شرایط خود از هر یک از این روشها استفاده کنید:
1. استفاده از یخ و لیمو در چای سرد
رایجترین روش تهیه چای سرد این است که آن را با آب داغ درست کنید، سپس خنک سازی را انجام دهید و در نهایت لیمو و تکههای یخ را به چای اضافه کنید. برای تهیه این چای مراحل زیر را دنبال کنید:
- از چای مورد علاقه خود به صورت غلیظ استفاده کنید. از سه قاشق چایخوری چای پاکتی با 250 میلیلیتر آب داغ استفاده کنید. چای را به روشها معمول با کتری و قوری دم کنید.
- چای دم کردن آن را در یخچال بگذارید یا بلافاصله برای آمادهسازی چای سرد استفاده کنید.
- یک لیوان را با تکههای یخ، شکر و آب لیمو پر کنید. سپس چای دم کردن را به مقدار مورد نیاز در لیوان بریزید.
ایدههایی در تهیه چای با یخ و لیمو
- لیموناد: چای سیاه دم کرده را با مقداری آب گازدار، نعناع، شکر و لیمو درست کنید. سپس برای سرو از خیار استفاده کنید.
- شیر نارگیل: به اندازه یک سوم لیوان از شیر نارگیل استفاده کنید. سپس چای دم کرده را به همراه تکههای یخ داخل لیوان بریزید.
- نعناع: یک دمنوش نعناع تهیه کنید و هنگام تهیه چای دم کرده به جای آب از آن استفاده کنید.
2. تهیه چای سرد به روش میزوداشی
میزوداشی یک روش دم کردن سرد است که در آن از آب سرد استفاده میشود و بین 4 تا 6 ساعت طول میکشد. میزوداشی یکی از محبوبترین روشهای تهیه چای سرد در ژاپن است. در حالی که چای سبز با آب سرد تهیه میشود، کافئین بسیار کمتری دارد. مقدار تیانین ثابت میماند، بنابراین چای مزهای شیرین و سبک خواهد داشت. این دمنوش را میتوانید عصر درست کنید، اما فقط آن را در یخچال بگذارید و روز بعد از نوشیدن آن لذت ببرید. برای تهیه این چای مراحل زیر را دنبال کنید:
- از چای سبز به مقدار لازم در داخل وسیلهای به نام میزوداشی استفاده کنید. چای سبز را در فیلتر و آب را در پارچ بریزید.
- بگذارید میزوداشی چهار تا 6 ساعت یا یک شب در یخچال بماند. سپس از یخچال خارج کنید و از یک نوشیدنی خوشمزه لذت ببرید.
نکته: اگر میزوداشی نداشتید، از وسایل مشابه استفاده کنید.
3. تهیه چای سرد با استفاده از چای کیسهای
استفاده از چای کیسه ای یا چای طعمدار در این روش توصیه میشود. با دانستن دستورالعمل اولیه، میتوانید به راحتی چایهای مختلف را آزمایش کنید. چایهای دیگری که در این روش کاربردی خواهند بود، شامل چای سبز و دمنوش لیمو هستند. دمنوشهای میوهای نیز وقتی سرد میشوند، خوشمزه خواهند بود. طرز تهیه چای سرد با چای کیسهای به شرح زیر است:
- روی شش عدد چای کیسهای 1.5 لیتر آب جوش بریزید و شکر و عسل را با هم مخلوط کنید. بگذارید 10 دقیقه دم بکشد سپس صاف کنید و به یخچال منتقل کنید تا خنک شود.
- چای خنک شده را در یک ظرف بزرگ بریزید، سپس آب لیمو، برشهای لیمو، نعناع و برشهای پرتقال را هم بزنید. بقیه پارچ را با یخ پر کنید و دوباره خیلی خوب هم بزنید.
- برای سرو، چای را در لیوانهای بلند با مقدار زیادی یخ بریزید. سپس نوش جان کنید.
اضافه کردن ترکیبات مختلف به چای سرد برای طعم بهتر
همه ما از فواید نوشیدن چای اطلاع داریم، اما همه طعم خالص آن را دوست ندارند، یا گاهی اوقات میخواهند چیزی متفاوت را امتحان کنند. همیشه بهتر است از چای ارگانیک و طبیعی استفاده کنید تا از تمام مزایای سلامتی چای بهره مند شوید. در ادامه به ترکیبات مختلف اشاره میکنیم که میتوانند طعم چای را بهتر کنند:
-
مرکبات
شما میتوانید با استفاده از گریپ فروت، پرتقال، لیمو ترش یا لیمو شیرین کننده طبیعی به چای اضافه کنید. مقداری از مرکبات را برش دهید یا آب آن را در فنجان بگیرید. اگر گوشت داخل مرکبات را دوست ندارید، هنگام آبگیری آنها از صافی استفاده کنید. اگرچه لیمو و گریپ فروت قویتر هستند، پرتقال میتواند طعم ملایمتری را به چای اضافه کند.
-
عسل
عسل یک ترکیب سنتی است که بسیاری از مردم از آن دوست دارند. عسل چیزی بیشتر از یک شیرین کننده معمولی است! این ماده غذایی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی بالایی دارد و به عنوان یک پری بیوتیک عمل میکند؛ به این معنی که باکتریهای خوب روده را تغذیه میکند. همه این خواص ممکن است به حفظ یک سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
-
نعناع
نعناع بوی قوی دارد و میتواند طعم بیشتری را به چای سرد اضافه کند. نعناع نه تنها یک گیاه خوشمزه و با طراوت است، بلکه فواید سلامتی بالقوه مختلفی را در صورت مصرف به عنوان بخشی از مواد تشکیل دهنده چای ارائه میدهد. نعناع با یک نیروگاه آنتی اکسیدانی است که میتواند به دفع سموم بدن کمک کند. نعناع همچنین میتواند به بهبود هضم و تسکین سوء هاضمه یا ناراحتی معده کمک کند.
-
زنجبیل
اگر به دنبال یک چای سیاه طعم دار هستید باید بدانید که زنجبیل چای شما را خوش طعم میکند. این ماده غذایی نه تنها سینوسهای شما را پاک میکند، بلکه علائم تهوع و آنفولانزا را نیز از بین میبرد. اگر از زنجبیل زیاد استفاده کنید و بگذارید حل شود، طعم چای ترشتر میشود. زنجبیل حاوی جینجرول است، یک ترکیب فعال زیستی که به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی شناخته میشود. مصرف منظم چای زنجبیل ممکن است به کاهش التهاب در بدن و کاهش علائم بیماریهای التهابی کمک کند.
-
میوهها
استفاده از میوه در تهیه چای سرد، راهی آسان برای اضافه کردن طعم و ویتامین C است. میوهای که استفاده میکنید و نحوه استفاده از آن با توجه به نوع چای تعیین میشود. یکی از بهترین میوهها برای افزودن به چای هلو است. عطر معطر چای هلو مانند یک بعد از ظهر تابستانی نسیم است. چای سرد هلو یا اولانگ هلو سفید میتواند بسیار با طراوت و خوشمزه باشد.
-
توتها
در حالی که استفاده از انواع توت ممکن است در چای عجیب به نظر برسند، اما ترکیب توت فرنگی، زغال اخته و تمشک باعث میشود تا شما کمتر گرسنه شوید. این کار به چای میتواند شیرینی و بافت خاص اضافه کند. اگر طعم توتها را دوست دارید، از آنها به مقداری مناسب در چای استفاده کنید.
کلام آخر
آماده کردن یک لیوان چای خنک و خوش طعم میتواند در هر زمانی از سال عالی باشد. شما میتوانید چندین نوع مواد غذایی مختلف را به عنوان شیرین کننده اضافه کنید تا مزه تلخ آن را کاهش دهید. با این حال، استفاده از چند تکه یخ به همراه لیمو، نعناع و سایر گیاهان احساسی خنک و نشاط آور به شما خواهد داد. برای تهیه چای باکیفیت میتوانید از انواع چای برند دوغزال استفاده کنید.
سوالات متداول
- چگونه میتوانیم یک لیوان چای سرد و خوش طعم آماده کنیم؟
برای آمادهسازی چای سرد تنها لازم چای را دم کنید و بگذارید سرد شود. سپس با شیرین کنندههایی مانند عسل و تکههای یخ یک لیوان چای خوشمزه تهیه کنید.
- از چه موادی میتوان برای بهبود طعم چای سرد استفاده کرد؟
از انواع مرکبات، گیاهان، عسل، ادویه جات و سایر موارد میتوانید برای طعم دادن به چای استفاده کنید.
- چگونه میتوانیم چای سرد را با استفاده از یخ و لیمو تازهتر کنیم؟
تنها کافیست چای را ابتدا دم کنید. سپس بگذارید سرد شود. سپس با یخ و لیمو این نوشیدنی خوشمزه را نوش جان کنید.